ReAttach

Voel je je onrustig, wil je steviger in jouw schoenen staan of juist beter plannen en organiseren? Je energie beter verdelen? Of wil je graag jouw emoties beter kunnen reguleren?

Tijdens een ReAttach behandeling wordt het verwerken van meerdere zintuiglijke prikkels gestimuleerd en worden nieuwe vaardigheden aangeleerd en geautomatiseerd.

ReAttach is een interventie, ontwikkeld door Paula Bartholomeus.  ReAttach biedt mogelijkheden om ontwikkeling te activeren. De methode wordt toegepast bij kinderen, jong volwassenen en volwassenen.

 

Wat is ReAttach?
ReAttach is een cognitieve behandeling die gericht is op het verbeteren  van prikkelverwerking (informatie, gebeurtenissen en emoties).

Tijdens een ReAttach behandeling wordt het verwerken van meerdere zintuiglijke prikkels gestimuleerd en worden nieuwe vaardigheden aangeleerd en geautomatiseerd.

 

RESULTATEN MET BEHULP VAN REATTACH

  • Meer rust en ruimte in het hoofd;
  • Beter organiseren, plannen en prioriteiten stellen;
  • Steviger in de schoenen staan met meer (zelf)vertrouwen;
  • Emoties beter reguleren;
  • Verbeteren van sociale interactie;
  • Verminderen van vermoeidheidsklachten

 

Het ReAttach behandeltraject
Tijdens de eerste sessie zal er een intakegesprek plaatsvinden. Gedurende het traject wordt de voortgang geëvalueerd en wordt de behandelmethode indien noodzakelijk en/of gewenst bijgesteld.

 

Hoe werkt ReAttach? 
Er wordt zacht op je handen getrommeld, je krijgt denkopdrachten en je hoeft niet te praten.

Door de behandeling maakt het lichaam oxytocine (gelukshormoon) aan. Dit hormoon zorgt onder andere voor ontspanning, het verzachten van pijn en het vermindert stress.

Benieuwd of dit iets voor jou kan zijn? Neem contact op met ons en maak een afspraak.